Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Waarom je flesje water bijvullen niet heel verstandig is

26.01.2017

Iedereen raad het aan om genoeg water te drinken op een dag. Ongeveer 2 liter water is voldoende. Wat veel mensen doen om dit te halen is dat ze plastic flesjes hergebruiken. Denk aan de bekende spa flesjes die sommige wel weken of maanden gebruiken.

TreadmillReviews.net onderzocht een aantal waterflesjes die hergebruikt werden door atleten. Op het dopje van de meest vuile fles water werden zo'n 900.000 bacteriën aangetroffen. Bij andere flesjes telden de onderzoekers 300.000 bacteriën. Dat klinkt niet heel gezond.

Daarnaast kwamen de onderzoekers erachter dat 60% van de kiemen op die flesjes ziekteverwekkend zijn. Die bacteriën komen daar terecht omdat bij elke slok meer speeksel achterblijft. Speeksel = bacteriën = meer microben = meer ziektes. "In een flesje water zitten veel meer bacteriën dan op een wc-bril", aldus microbioloog Rijkelt Beumer van de Universiteit Wageningen. Gooi een flesje water dus na ongeveer 2 keer bijvullen gewoon weg en pak een nieuwe. Of maak gebruik van bijvoorbeeld de flessen van Dopper. Deze zijn gifvrij en zijn makkelijk schoon te maken.

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel