Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

AJAM BOEMBOE BALI

16.11.2017 , Smaakmenutie

Personen: 4 Bereidingstijd: 60 min

Denk jij ook dat zelf een boemboe maken enorm veel werk is? Mis! Deze ajam boemboe Bali heb je in een paar minuten gemaakt. Natuurlijk moet het daarna wel even sudderen, maar hee, dat moet ook met de voorverpakte zakjes en pakjes. Kortom, impress yourself en maak je boemboe voortaan zelf. En oja, lekker met sajoer boontjes als bijgerecht!

INGREDIËNTEN

ZO MAAK JE HET

Je kan natuurlijk alles zelf snijden en in de vijzel doen. Maar eerlijk is eerlijk, een (staaf)mixer of foodprocessor is wel verrekte makkelijk. Ik gebruik een staafmixer waarbij een beker zit om groente superfijn te snijden. Scheelt tijd (en tranen bij het snijden van de ui). Aanrader, en voor drie tientjes heb je een hele goede.

  1. Snijd de tahoe (tofu) in grote blokjes van ca 3 cm. Doe een laagje olie in de wok en bak de tahoe geelbruin. Als ze niet meer wit zijn is het goed. Binnen een paar minuten is het klaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Voor de boemboe snijd je 2 sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper en 1 cm gember in grove stukken en maal je het vervolgens fijn met de (staaf)mixer. Voeg 1 tl laos toe en 2 in kleine stukken gesneden (ontvelde) tomaten.
  3. Bak het geheel een minuut of 3 op middelhoog vuur in wat (olijf)olie. Voeg 200 ml water toe samen met de bouillonblokjes, 3 el ketjap manis en 1 tl gulu djawa. Laat op laag vuur pruttelen. Als je de saus te dik vindt voeg je wat extra water toe.
  4. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes van 2-3 cm en voeg deze ook toe.
  5. Voeg tot slot de salamblaadjes, limoenblaadjes en een gekneusde sereh stengel toe.
  6. Laat het geheel op laag vuur zo'n 45 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg halverwege de tahoe toe aan het gerecht. Wel af en toe even roeren en evt een extra scheutje water toevoegen.
  7. Verwijder de sereh en salam- en limoenblaadjes en serveer met witte rijst en bijvoorbeeld wat atjar. Jammie!TIPOm de tomaten gemakkelijk te ontvellen, blancheer je ze. Dompel ze 20 seconden onder in kokend water en vervolgens 20 seconden in ijskoud water. Dan haal je veel makkelijker het velletje er af.

Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie.

 

Ajam-boemboe-bali-20170716-001-1170x780Ajam-boemboe-bali-20170716-002Ajam-boemboe-bali-20170716-003

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel