Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Drink jij wel voldoende water?

18.09.2017 , Maruschka van Duren

Je leest en hoort het regelmatig: het is belangrijk om voldoende (minimaal 2 liter) water per dag te drinken. Uit onderzoek blijkt echter dat maar 1 op de 5 mensen ook daadwerkelijk voldoende water binnen krijgt. Waarom is water drinken nou eigenlijk zo belangrijk? Vandaag vertellen we je hier graag meer over en delen we meteen onze tips om meer water binnen te krijgen. Lees gauw verder!

Ons lichaam bestaat voor 70-75% uit water.

Ons lichaam bestaat voor 70-75% uit water. Een deel hiervan zit in je bloed, de rest is nodig om je organen goed te laten werken. Denk aan je hersenen, hart, nieren, lever, enz. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar je cellen worden gebracht en dat toxische stoffen worden afgevoerd. Wanneer je te weinig water drinkt, neemt de hoeveelheid vocht in je bloed af en wordt het dikker. Veel voorkomende gevolgen zijn een duf (niet helder) gevoel, hoofdpijn en/of vermoeidheid. Uit onderzoek is gebleken dat een vochttekort van slechts 2% kan zorgen voor maar liefst 20% minder energie! Ook voor je huid is het erg belangrijk om voldoende water te drinken: droogtelijntjes en velletjes zullen verdwijnen, wallen worden minder, je huid wordt egaler en zal meer gaan stralen. Genoeg reden om jouw hoeveelheid vocht op peil te houden dus. Lastig? Niet met deze7 tips!

water-2367023_960_720

 

  1. Begin je dag met twee grote glazen (lauw) water van minimaal 250 ml, op een nuchtere maag. In de nacht verliest je lichaam een hoop vocht, dus dit is meteen een goede kickstart van je dag. Het zorgt ervoor dat je goed wakker wordt en bijkomend voordeel: je hebt de eerste halve liter al binnen.
  2. Twijfel jij of je wel voldoende water drinkt, of heb je geen idee hoeveel vocht je nu precies binnen krijgt op een gemiddelde dag? Installeer dan eens de 'Drink water reminder' of 'Waterlogged' app op je telefoon. Handig om bij te houden hoeveel water je precies drinkt, maar ook om een alarm te zetten op verschillende tijden en jezelf zo te herinneren dat het tijd is om water te drinken.
  3. Neem een dopper of andere waterfles mee voor onderweg. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook als je gewoon zit te werken aan je bureau is het handig om een dopper of karaf water en een glas klaar te zetten. Als je het binnen handbereik hebt, is de kans dat je drinkt groter.
  4. Ben je gewoon niet zo'n fan van die neutrale watersmaak? Geen probleem! Probeer  eens wat fruit of kruiden toe te voegen aan je waterfles en geef je water meer smaak. Onze favorieten? Munt, citroen, limoen, aardbei, framboos, blauwe bes, braam, sinaasappel, komkommer of een combinatie hiervan.
  5. Ben je met het gure weer in aantocht meer van de warme drankjes? Zet dan gewoon een grote pot met thee. Met name groene thee bevat veel gezonde antioxidanten. Ben je hier op uitgekeken of wil je eens wat anders proberen? Kies dan voor een lekkere kop (verse) muntthee, gemberthee of maak een eigen mengsel van een stokje zoethout, kaneelstokje, steranijs en sinaasappel. Onweerstaanbaar lekker in de herfst!
  6. Ga je uit eten? Probeer jezelf aan te leren om naast je wijntje, biertje of frisdrank, ook een fles water te bestellen. Het is goedkoper dan alleen bier of wijn drinken en als je gezellig zit te eten/kletsen drink je zo ongemerkt toch meer. Fijne bijkomstigheid: door meer water te drinken tussen alcoholische versnaperingen door, verminder je je kater de volgende dag.
  7. Tot slot: wil je een waterfles meerdere keren vullen? Neem dan een fles die hiervoor geschikt is en die je kan afwassen. Zo voorkom je een hoop bacteriën in je flesje die je niet binnen wil krijgen. Het merk Dopper heeft bijvoorbeeld fijne flessen zonder schadelijke stoffen.

Vergeet dus niet om voldoende water te drinken overdag.

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel