Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Hoe kies ik mijn supplementen?

pillen

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn voedingsmiddelen die een aanvulling vormen op de dagelijkse voeding en behoeften. Wat je aan voedingssupplementen nodig hebt is dus van persoon tot persoon verschillend. Hoe kies je dan de juiste voedingssupplementen?

Je kunt bij een gemeten gebrek aan bepaalde vitamines of mineralen door een arts voorgeschreven krijgen wat je moet innemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vitamine b, c, vitamine d, calcium, foliumzuur of vitamine e en vitamine k. Je kunt er ook voor kiezen om zelf supplementen in te nemen op basis van je bevindingen. Dat mag, want veel supplementen zijn geen geneesmiddelen en mogen daarom vrij worden verkocht. Toch moet je daarbij voorzichtig zijn en niet ondoordacht hoge doses supplementen in gaan nemen, want je kunt wel degelijk een ongezonde overdosis vitaminen binnenkrijgen, van vitamine a, b, en d bijvoorbeeld die toch door heel veel mensen dagelijks worden gebruikt.

Van een aantal vitaminen, mineralen en supplementen weten we door onderzoek dat er wel degelijk een meetbare invloed bestaat op de gezondheid. Of dit voor jou zo is is een geheel andere vraag. Het gebruik van supplementen is een prima manier om tekorten in je voeding aan te vullen dus zeker het overwegen waard als dat het geval is. Als je bepaalde eetgewoonten aanhoudt, of een dieet volgt, heb je vrijwel zeker wat aan een voedingssupplement. Maar hoe bepaal je je behoefte om het juiste supplement te vinden?

Test nu je vitamine behoefte

Het Vitamine Informatie Bureau heeft een aantal goed opgezette online tests die je kunt doen om te zien waar je op moet letten met jouw specifieke voedingspatroon. Er is duidelijke uitleg over het hoe en waarom van de keuzes die ze maken en het is objectief. Zo krijg je een idee en kun je zelf verder bepalen wat je nodig hebt.

Meer online informatie over vitaminen en mineralen kun je bijvoorbeeld hier vinden:

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/74521-vitamines-en-mineralen-lijst

http://www.natuurdietisten.nl/

 

 

 

 

 

 

 

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel