Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Humble Brush: bamboe tandenborstel

07.03.2017 , Maruschka van Duren

Humble-brush1Heb jij al kennisgemaakt met de bamboe tandenborstels van Humble Brush? Een duurzaam alternatief voor een product dat vrijwel iedereen dagelijks gebruikt. Wij waren meteen enthousiast en vertellen je graag meer over dit mooie product!

Duurzaam

the-natural-and-organic-award-2015-winnerDe tandenborstels van Humble Brush zijn gemaakt van 100% afbreekbaar bamboe. Bamboe groeit razendsnel en vanwege de antibacteriële eigenschappen, zijn er geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen nodig tijdens het kweken. Bijkomend voordeel is dat het handvat van je tandenborstel ook lekker fris blijft tijdens het gebruik. De Humble Brush tandenborstel wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Het soort bamboe dat gebruikt wordt, is namelijk niet het soort bamboe dat panda's graag eten en het groeit op plaatsen waar ook geen panda's leven. De arbeiders van de fabrieken waar de Humble Brush wordt gemaakt, krijgen een eerlijk loon en er is geen sprake van kinderarbeid.

Een Humble Brush gaat net zo lang mee als een 'normale' tandenborstel (zo'n 3 maanden) en de zachte haren poetsen je tanden net zo goed schoon. De haren worden gemaakt van nylon en zijn vrij van Bisphenol A (BPA). Nylon is niet afbreekbaar, maar kan wel makkelijk gecomposteerd worden. Ten opzichte van 'normale' tandenborstels, wordt er zo 95% minder plastic gebruikt. De tandenborstel wordt geleverd in een mooie verpakking van plantaardig en gerecycled materiaal (karton) en ook het transparante beschermzakje is 100% biologisch afbreekbaar. Door de natuurlijke uitstraling en vrolijk gekleurde haren, ziet de Humble Brush er leuk uit en is tandenpoetsen iedere keer opnieuw een feestje. Ook voor kinderen, want naast de variant voor volwassenen, is er ook een mini Humble Brush voor de kleine kindermondjes.

Kopen = doneren

Met de aankoop van een Humble Brush tandenborstel, help je rechtstreeks kinderen in nood. Het merk heeft namelijk een eigen stichting opgericht (Humble Smile Foundation) en doneert voor iedere verkochte tandenborstel, een tandenborstel (of andere mondzorg) aan mensen in nood. Dat klinkt misschien als overbodige luxe wanneer je denkt aan arme mensen, maar een gezond en verzorgd gebit leidt vaak tot een grotere kans op werk en daarmee tot minder armoede.

Tandpasta

Tot slot nog een kleine tip: denk behalve je tandenborstel ook eens na over de tandpasta die je dagelijks gebruikt. Veel mensen zijn zich niet bewust van de schadelijke stoffen (met name fluoride) die gebruikt worden in veel van onze tandpasta's. Zonde, want er zijn tegenwoordig veel alternatieven, die minstens net zo goed werken. Himalaya, Weleda en Urtekram zijn bijvoorbeeld merken met goede tandpasta's zonder fluoride. Wil jij je gebit graag optimaal verzorgen? Dan is het aan te raden om naast het poetsen ook dagelijks te flossen of ragertjes te gebruiken, om het gebied tussen je tanden goed schoon te houden. Zo blijven je tandvlees en tanden gezond en voorkom je tandplak of gaatjes.

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel