Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

HUTSPOT MET KNOLSELDERIJ EN SPEKJES

12.01.2018 , De Weegschaal

Personen: 2 Bereidingstijd: 30 min

Echt weer om een lekkere hutspot te maken! Deze keer niet de traditionele hutspot, maar een variatie daarop. De aardappelen zijn namelijk vervangen door knolselderij. Een keer wat anders en persoonlijk vind ik het ook lekkerder. En daarnaast ook nog eens super voedzaam. Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN

Hutspot-van-knolselderij-1

ZO MAAK JE HET

  1. Breng in een ruime pan 800 ml water aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de knolselderij en winterpeen in kleine blokjes (dobbelsteen formaat) en de rode ui in smalle halve ringen.
  3. Voeg de knolselderij, winterpeen en ui toe aan het water met een scheut zout en kook in circa 20 minuten gaar.
  4. Bak ondertussen in een koekenpan (zonder olie) de spekjes op matig vuur krokant. Voeg op het laatst 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en laat deze 2 minuutjes rustig meebakken tot ze verkleurd zijn. Voeg dan 50 ml kookroom en 1 flinke el grove mosterd toe en roer deze door de spekjes. Zet het vuur laag.
  5. Giet de pan met knolselderij af en stamp het geheel tot een (grove) hutspot. Voeg vervolgens de spekjes in room en mosterd toe en roer goed door elkaar.
  6. Als je er ook rookworst bij eet vergeet deze dan niet tijdig op te warmen (in een pan water of magnetron). Eet smakelijk! Lekker met extra mosterd.

Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie.

Hutspot-van-knolselderij-3

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel