Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Kersenpitkussen

Cherry

Wat is een kersenpitkussen

Kersenpitkussens worden al erg lang gebruikt. Ze komen oorspronkelijk uit Zwitserland. Vroeger werden ze op de kachel in een zakje gelegd om warm te worden en daarna gebruikt als kruik. In die tijd hadden ze al een groot voordeel van brandveiligheid boven de koperen, met gloeiende kolen gevulde bedpan die algemeen werd gebruikt. De bedpan, een soort koperen pan met gaatjes en een hele lange steel werd met gloeiende kolen gevuld en goed ingepakt en in bed gelegd om het bed te verwarmen. Maar erg veilig was dat natuurlijk niet! Kersenpitten bleven lekker lang warm en waren bovendien niet brandgevaarlijk. Later kwamen de waterkruiken in gebruik. Ze blijven lang warm maar kunnen gaan lekken. Als ze koud zijn onttrekken ze bovendien lichaamswarmte zodat je het weer koud kunt krijgen. 

Waar worden kersenpitkussens voor gebruikt

Kersenpitkussens zijn tegenwoordig erg populair en worden vooral gebruikt als vervanging voor de warmwaterkruik. Ze geven door hun warmte ook verlichting bij spier-, buik-, nek-, of rugklachten. Kersenpitkussens zijn ook geschikt voor massages. Je kunt de kersenpittenkruik en -kussens daarnaast gebruiken als koud compres om verkoeling te geven bij bijvoorbeeld verstuikingen.

Hoe gebruik je kersenpitkussens

Oorspronkelijk worden de zakjes met kersenpitten verwarmd door ze op een kachel te leggen. Maar vandaag de dag worden ze meestal opgewarmd in de magnetron of oven. In de magnetron gaat het bovendien erg snel, je hoeft het kussen er maar een heel korte tijd in te leggen.

De voordelen van een kersenpitkussen

  • Blijft lang warm
  • Onttrekt geen lichaamswarmte als het is afgekoeld
  • Warm én koud te gebruiken
  • Snel warm/weer op te warmen in magnetron of oven
  • Gemakkelijk en snel in gebruik
  • Lekt niet
  • Goedkoop in de aanschaf en gaat lang mee
  • Milieuvriendelijk
  • In Eco varianten verkrijgbaar

Soorten kersenpitkussens en prijzen

We hebben wel tientallen kersenpit producten voor je, in verschillende vormen en maten. Zoals deze van Naproz in een U-vorm, speciaal voor je nek. Of het klassieke vierkante kersenpitkussen  . Ook zijn er langwerpige kussens verkrijgbaar en speciale kersenpit kussenslopen op maat. 

Al onze kersenpitten producten vindt je hier

Als je toevallig een kersenpitkussen zoekt ga dan snel kijken want er zitten bijna altijd aanbiedingen bij!

 

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel