Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Lippenbalsem, onschuldig of sluipmoordenaar?

17.11.2017 , Maruschka van Duren

De winter staat weer voor de deur en voor veel mensen betekent dit droge, gebarsten lippen en vervelende velletjes. Je ontkomt er dan bijna niet aan om je lippen extra te verzorgen met een lippenbalsem. Onlangs werden we echter opgeschrikt door een waarschuwing van de Belgische Consumentenbond, die aangaf dat verschillende soorten lippenbalsem (waaronder bekende merken als Labello, Blistex en Vaseline) mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Wil jij met een gerust hart blijven smeren? Lees dan snel verder over welke merken je veilig kan gebruiken!
 
De Belgische organisatie Test Aankoop testte afgelopen zomer 21 soorten lippenbalsem en in maar liefst 15 daarvan werden mogelijk giftige stoffen gevonden. Het gaat dan voornamelijk om twee soorten minerale olie: MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) en MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons). Twee stoffen die op de verpakking van de lippenbalsems overigens niet terug te vinden zijn. Nu is minerale olie in cosmetica land geen onbekende stof; het wordt veelvuldig toegepast in een grote verscheidenheid aan producten. Dit zijn echter producten die je niet inslikt en daar ligt volgende de Belgische Consumentenbond het probleem. Volgens Belgische media is het inslikken van minerale olie gevaarlijk, want 'er zijn sterke vermoedens dat MOAH mogelijk kankerverwekkend zijn en dat MOSH zich opstapelt in de organen en gezwellen kan vormen in lymfeklieren, lever en milt.' Schokkend nieuws dus, dat op social media als een lopend vuurtje ging. Veel mensen zijn trouwe gebruikers van bekende merken als Vaseline of Labello en vragen zich af of dit wel veilig is. Het antwoord is dat we dit nog niet met zekerheid kunnen zeggen. Volgens Belgische media moet er eerst meer onderzoek komen naar de effecten van MOSH en MOAH en tot die tijd raden zij af de producten te gebruiken.
 

Veilige producten

Is het voor jou onmogelijk om de winter door te komen zonder lippenbalsem en wil je graag een veilig alternatief? We laten je vandaag graag kennis maken met onze drie favoriete, natuurlijke lipverzorgingsproducten. Lees snel verder!
 

1. Weleda Everon 

De Everon lippenbalsem is super zacht en helpt om je lippen goed te beschermen tegen alle weersinvloeden. De balsem is fijn in gebruik: het heeft een subtiel geurtje van vanille en rozen welke je een beetje kan ruiken, maar niet proeft. De lippenbalsem bevat verder enkel natuurlijke ingrediënten als jojobaolie en bijenwas, die zorgen voor een beschermend laagje op je lippen, zonder ze af te sluiten. Sheaboter verzorgt en herstelt de lippen en geeft ze dat zachte gevoel. Kortom een kwalitatief goede lippenbalsem, die geen schadelijke stoffen bevat en jou weer lippen bezorgt om te zoenen!
 

2. De Traay (alle varianten)

De lippenbalsems van Bee Honest, de lijn verzorgingsproducten van De Traay, beschermen en verzorgen jouw lippen ook op een natuurlijke manier. De lippenbalsems bevatten bijenwas, biologische plantaardige oliën (zonnebloem-, jojoba- en abrikozenpitolie), biologische cacaoboter en biologisch wilde rozen- en rozemarijnextract. Er zijn verschillende varianten, met allemaal een eigen geur en smaak (appel, framboos, munt). Ga je liever voor een neutrale variant? Die hebben we ook! Ideaal voor als je eens geen zin hebt in een geurtje of smaakje. Deze neutrale variant trekt ook snel in, waardoor hij ook ideaal is voor onder een lippenstift bijvoorbeeld.
 

3. Burt's Bees (alle varianten)

Burt's Bees is wederom een fantastisch merk met diverse verzorgingsproducten gemaakt van natuurlijke ingrediënten als bijenwas, botanische en essentiële oliën, kruiden, bloemen en mineralen. Burt's Bees producten bevatten geen stoffen die niet bewezen veilig en effectief zijn zoals aardolie of gesynthetiseerde vulstoffen als minerale olie en propyleen glycol. Burt's Bees gebruikt daarnaast ook geen kunstmatige conserveermiddelen zoals methyl parabenen of diazolidinylureum. Ben jij gek op het tintelende gevoel op je lippen van bijv. Blistex? Dan is Burt's en Bees jouw merk! Deze lippenbalsem geeft een zelfde soort 'pepermunt tinteling'. 
ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel