Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Razendsnelle Pad thai

29.12.2017

Personen: 2 Bereidingstijd: 30 min

Toen Smaakmenutie vorig jaar in Thailand waren hebben ze voor het eerst pad thai gegeten. Het werd eigenlijk ook wel direct het favoriete gerecht deze vakantie. Of het nu bij de lunch of 's avonds was, ze kregen er geen genoeg van! Vooral lekker op straat bij eetkraampjes. Daar krijg je de echte traditionele pad thai. Daarnaast was het ook spotgoedkoop. Geloof dat je voor een euro een bord vol kreeg. Heerlijke gebakken rijst noedels met groenten en kip of garnalen. En niet te vergeten het voor dit gerecht zo kenmerkende limoentje. Mjummm!

INGREDIËNTEN

  • 200 gr rijst noedels (100 gr pp)
  • 250 gr kipfilet of kippenhaasjes
  • 150 gr witte kool (kant-en-klaar = makkelijk)
  • 125 gr taugé
  • 1/2 winterpeen
  • 4 stengels lente-ui
  • 2 limoentjes
  • 2 eieren
  • 1 el tamarinde pasta
  • 1 el (bruine) suiker

Voor de marinade:

Voor de finishing touch:

  • 1 handje peterselie (optioneel)
  • 1 handje gebrande pinda's

Pad thai

ZO MAAK JE HET

Pad thai is razendsnel klaar, maar je moet wel zorgen voor een goede voorbereiding. Zorg dus dat je alles voorbereid hebt voor de wok op het vuur gaat. En blijf natuurlijk geregeld roeren.

  1. We beginnen met de marinade. Meng in een kom 2 el sojasaus met 2 el sesamolie, 2 el vissaus, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 1 (in ringetjes) gesneden rode peper (de zaadlijsten kan je laten zitten).
  2. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en meng grondig door de marinade zodat alle kip is bedekt. Zet even weg in de koelkast.
  3. Snijd een halve winterpeen in smalle dunne reepjes (à la julienne). Blancheer de taugé kort door deze even een minuutje te koken en daarna af te spoelen met (ijs)koud water. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. Heb je verse witte kool, snijd deze dan ook in fijne stukjes.
  4. Neem een flinke hand pinda's en hak deze met een groot keukenmes in kleine stukjes. Dit kan ook prima met de vijzel of even kort in de keukenmachine.
  5. Doe een scheutje (1 el) arachide- of olijfolie in de wok en voeg de kip toe. Neem niet al het vocht van de marinade mee. Bak op hoog vuur een minuut of 3-4 aan terwijl je constant roert. Je zal zien dat het vocht wordt opgenomen en de kip (snel) mooi bruint.
  6. Ondertussen bereid je de noodles volgens de verpakking. Meestal door de 200 gr noodles in 500 ml water 3-4 minuutjes te koken. Giet af en laat even staan. Ja, hier begint het multitasken.
  7. Voeg de winterpeen, kool, lente-ui en taugé toe aan de kip in de wok en bak op hoog vuur terwijl je het constant omschept. Voeg na een minuut of 2 het sap van 1 limoen toe, samen met 1 flinke el (bruine) suiker en 1 el tamarindepasta.
  8. Blijf roeren en voeg na een minuutje de eitjes toe. Wederom blijven roeren tot de eitjes goed zijn opgenomen. Duurt ook maximaal een minuutje.
  9. Nu mag het vuur wat lager (middelhoog). Voeg tot slot de noodles toe en meng deze door het geheel.
  10. Serveer met de fijngehakte pinda's, een half limoentje en eventueel wat fijngehakte peterselie. Tada, homemade superlekkere pad thai!

Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie.

Pad thai - hoofd

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel