Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Tien tips om een opgeblazen gevoel te voorkomen

05.08.2016 , Evelien

Tien tips om een opgeblazen gevoel te voorkomen

Veel mensen hebben er wel eens of zelfs vaak last van; een opgeblazen gevoel. Een bolle harde buik, je broek die opeens een paar maten te klein lijkt en/of last van winderigheid. Super vervelend! Herkenbaar? Vaak ligt de oorzaak van een opgeblazen gevoel in eet- en lijfstijlgewoonten. Dit betekent dus ook dat je hier iets aan kunt veranderen. Wil je een opgeblazen gevoel voorkomen? Lees dan deze tien tips!

Tips voor tegen een opgeblazen gevoel:

  1. Eet rustig en kauw je eten goed; de spijsvertering begint immers al in je mond. Door niet de tijd te nemen om je voedsel goed te kauwen, gaat de eerste stap van de vertering dus al de mist in. Door goed en veel te kauwen, kun je je ook bewuster worden van hetgeen je eet én geniet je er des te langer van!
  2. Vermijd suiker of kunstmatige zoetstoffen. Je darmen vinden het lastig om deze te verteren. Vervang ze bijvoorbeeld door stevia.
  3. Vermijd melkproducten en vervang deze bijvoorbeeld door soyamelk, rijstmelk of amandelmelk.
  4. Zorg voor voldoende vezels. Wanneer je darmwerking verstoord is, worden gassen opgehoopt met een opgeblazen buik als gevolg. Voldoende vezels eten, is belangrijk voor een goede darmwerking. Je vindt ze in pruimen, havermout, lijnzaad, chiazaad, noten en groenten.
  5. Zorg dat je voldoende drinkt; drink minimaal anderhalve liter per dag en als je vezelinname erg hoog is, drink dan iets meer. Vezels nemen vocht op in je darmen en anders gaat de boel verstoppen.
  6. Zorg voor voldoende beweging. Beweging is goed voor de spijsvertering.
  7. Relax! Probeer stress te vermijden. Beweging, yoga en medidatie kunnen helpen bij het verminderen van stressgevoelens.
  8. Vermijd koolzuurhoudende dranken; deze bubbels zorgen voor lucht en gas in je buik.
  9. Neem probiotica. Probiotica voegt goede bacteriën aan je darmen toe. Ze zorgen voor een optimalie werking van de darmen. Het nemen van probiotica helpt om je voedsel af te breken en voorkomt gasvorming en dus een opgeblazen gevoel. toe aan onze darmen en zorgen ervoor dat de darmen optimaal werken.
  10. Gember en venkel kunnen verlichting geven tijdens een opgeblazen gevoel.
ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel