Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

VEGA VOORGERECHT! ‘STEAK TARTARE’ VAN TOMAAT

15.12.2017

Personen: 2 Bereidingstijd: 25 min

Als je niet zo gek bent op rauw vlees, of vegetariër bent, dan ga je deze versie van de steak tartare heel lekker vinden! Bovendien lijkt het alsof het onwijs veel werk is, terwijl het super simpel is om te maken. Lekker voor je vega vrienden als voorgerecht bij het Kerstdiner! Wij, als vleesliefhebbers, moeten ook eerlijk zeggen dat we het vlees totaal niet missen en dat het een heel goed substituut is voor de steak tartare van biefstuk of tonijn. Het klinkt misschien raar, maar het leek wel een stukje vlees. Maak het eens, je zal het heerlijk vinden!

INGREDIËNTEN

ZO MAAK JE HET

  1. Ontvel de tomaten door een kruisje te snijden op de plek waar het kroontje zat en ze vervolgens 20 seconden in kokend water te dompelen. Haal ze uit het kokende water en leg ze direct in een bak (ijs)water. Het velletje haal je er nu eenvoudig af.
  2. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in mooie kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Doe ze in een grote (meng)kom.
  3. Snijd 1 sjalotje ragfijn (dus superfijn!) en doe bij de tomaat in de kom.
  4. Neem een handje bieslook en snijd (of knip) in hele kleine stukjes. Voeg deze ook bij de tomaten. Meng alles voorzichtig maar goed door elkaar. Meng ook 1 tl worcestersaus er doorheen.
  5. Meng in een kommetje 1 el mayonaise met 1 el ketchup en 1 tl mosterd tot een gladde 'marinade'.
  6. Roer beetje bij beetje de marinade bij de tomaten tot het voldoende bindt. Proef of het voldoende op smaak is. Voor extra pit kan je wat tabasco toevoegen.
  7. Bak 2 kwarteleitjes op middelhoog vuur als een spiegelei.
  8. Gebruik een kookring voor een mooie ronde tartare en plaats hier bovenop het kwarteleitje.
  9. Besprenkel rondom de tartare wat olijfolie met balsamicoazijn en een paar kappertjes. That's it! Een overheerlijke vega steak tartare!

Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie

Vegetarische-steak-tartare-met-tomaat-4

Vegetarische-steak-tartare-met-tomaat-6

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel