Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Waarom Detox

detox-smoothies

Wat is Detox?

Detox betekent niets anders dan "ontgiften". Ontgiften is soms nodig voor je lichaam doordat je een tijd onevenwichtig hebt gegeten, zoals, te veel, te vet of te onregelmatig. Of als je rookt of niet genoeg slaapt bijvoorbeeld. Veel afvalstoffen worden namelijk verwerkt/afgevoerd tijdens je slaap. Je lichaam kan dan de in je lichaam opgebouwde afvalstoffen niet meer goed afvoeren. Dit effect wordt nog versterkt als je niet genoeg lichaamsbeweging krijgt. Bovendien krijg je ook van buitenaf, via voedsel, water, lucht, kleding, huishoudelijke en cosmetische producten enz. ongemerkt ook sporen van giftige of verontreinigde stoffen binnen. Deze ongewenste stoffen hopen zich op in onze cellen en gewrichten, waardoor onze stofwisseling het extra te verduren krijgt. We zijn van nature gewapend tegen deze schadelijke invloeden. Toch wordt ons lichaam en onze organen zoals lever, nieren, darmen en lymfeklieren in de loop van de tijd zwaar belast. Het wordt steeds moeilijker om al deze afvalstoffen tijdig af te voeren. Op den duur heeft dit een negatief effect op je uiterlijk, energieniveau en welzijn.

Detox traditie, methoden en tips

Je lichaam van deze schadelijke afvalstoffen reinigen met een detox kuur is een traditie die al duizenden jaren bestaat. Van dagenlang vasten tot het eten van alleen specifieke voedingsstoffen of sapjes, tot het afwennen van voor ons lichaam schadelijke gewoontes. Maar ook door een algemeen gezondere levensstijl te beginnen. Een Detox kuur geeft een aanzet en een voorzet om je lichaam sneller te ontgiften, zodat het later de verwerking van afval- en gifstoffen beter kan bijhouden. Om je lichaam een detox reinigingskuur te geven kun je aantal dingen doen, bijvoorbeeld:

  1. Een kant-en-klare detox kuur volgen of zelfs een detox vakantie boeken. Dit houdt bijvoorbeeld een aantal dagen streng te sapvasten in of een aantal dagen alleen zeer specifieke voeding te eten.
  2. Een gezondere levensstijl: minder of geen suiker eten, en (te veel) drank en sigaretten laten staan helpt vaak al behoorlijk om je lichaam te ontgiften
  3. Zorgen voor meer inspannende lichaamsbeweging om afvalverwerking te stimuleren
  4. Ga gezonder eten: meer groenten, fruit, peulvruchten, onbewerkte producten (geen kant-en klaar eten), en bio -dus diervriendelijker en mensvriendelijker- vlees
  5. Je voeding aanvullen met detox producten die je een handje helpen je lichaam te ontgiften en die passen in je levensstijl.

Milde thuis Detox

Als je je lichaam wel (langzaam) wilt ontgiften maar geen fan bent van een heel streng dieet of geen vastenweek kunt volhouden, dan zijn er ook andere oplossingen om thuis te detoxen. Een voorbeeld van een milde detoxweek is:

  1. Detoxthee/kruidenthee zonder suiker of melk in plaats van koffie en gewone thee drinken. Drink daarbij ook veel water.
  2. Probeer geen suiker te gebruiken. Dus ook geen snoep, koekjes, gebak of chips. Stevia of een beetje honing mag, maar geen light zoetjes of producten.
  3. Eet elke dag minimaal 2 stuks fruit en veel groenten (zie ook punt 6).
  4. Koop geen kant en klaar eten, dus bv geen pastasauzen uit pot, kant-en-klare maaltijden, ketchup, broodjes, soep uit blik etc. Daarin zitten bijna altijd allerlei extra chemische toevoegingen die niet bij een detox passen.
  5. Gebruik Detoxtabletten als aanvulling op je detoxweek.
  6. Maak lekkere smoothies met groenten en fruit en Supersmoothiemix Detox.
  7. Eet liever veel groenten en fruit en weinig brood en pasta.
  8. Eet kleinere porties, bijvoorbeeld op een ontbijtbord in plaats van een dinerbord. Zo eet je gemakkelijk minder.

Houdt dit een paar weken vol en je zult merken dat je je een stuk beter voelt! Ben je dan klaar voor het zware werk, dan kun je altijd nog een zware Detox kuur volgen.

Enkele soorten Detox producten

De onderstaande detox producten zijn heel geschikt voor een detox kuur thuis en bovendien betaalbaar. Dit is maar een greep uit ons assortiment dus kijk vooral verder op onze site! Wij helpen je graag met je vragen.

Detox thee van bv Pukka, Yogi Tea, Shoti Maa, Celestial, Jacob Hooy, Romon

Capsules, bijvoorbeeld van Puro, Mattisson Body Detox 1,  of It's Pure Detox Formula Vega

Voeding: veel groenten, fruit en Superfoods. Kijk hier bij onze Superfoods & Superfood mixen voor ideeën

Kant-en-klare mixen zoals Mattisson Detox Supersmoothie Mix of Detox Ampullen van Arkopharma

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel