Babybio selecteert met zorg de geografische oorsprong van zijn ingrediënten en geeft de voorkeur aan plaatselijke producenten.
Babybio richt zich allereerst tot Franse producenten, meer in het bijzonder uit de regio Sud-Ouest. Indien dat niet mogelijk is, koopt Babybio zoveel mogelijk in uit de Europese buurlanden (Spanje, Italië, ... ).
Babybio is onderworpen aan de strenge reglementering op kindervoeding.
Babybio stelt dus bijzonder hoge eisen aan de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Wanneer de grondstoffen binnenkomen, worden ze door Babybio streng gecontroleerd.
Zo is de forel in het Menu Groenten-forel afkomstig uit een meer van 600 ha groot in Ariège, dat wordt gevoed door zuiver bergwater van de Pyreneeën-Frankrijk en waar de vissen veel ruimte hebben om te zwemmen.
Babybio bekijkt ook de voedingswaarde van de ingrediënten die ze in hun recepten verwerken, zodat alle maaltijden optimaal beantwoorden aan de specifieke behoeften van baby's.
In het fruitsap zorgt Babybio voor een aanvoer van natuurlijk vitamine C met de acerola, een kleine kers uit de Antillen en een fruitsoort die bijzonder rijk is aan vitamine C.
Babybio is het enige kindervoeding merk dat de oorsprong van de ingrediënten vermeldt op de potjes, soepen en bordjes, omdat Babybio de consument duidelijkheid wil bieden.