Maaltijdmix voor goulash
Ingrediënten
Kruidenmix 1: Zeezout, karwij*, koriander*, knoflook*, paprika*, chilipeper*, foelie*, laurierblad*, kruidnagel*, kaneel*.
Kruidenmix 2: Rijstmeel*, zeezout, paprika*, SELDERIJ*, knoflook*, peper*, rietsuiker*, prei*, majoraan*, lavas*, zonnebloemolie*.
*van gecontroleerde biologische teelt (DE-BIO-006)
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Energie 1058 kJ / 251 kcal
Vetten 3,4 gram
- waarvan verzadigd 0,5 gram
Koolhydraten 43,5 gram
- waarvan suikers 12,6 gram
Vzels 7,6 gram
Eiwitten 7,7 gram
Zout 27,9 gram
Gebruik
Benodigdheden:
300 g rund- of varkensvlees
200 g uien
100 g wortelen
1 eetlepel tomatenpuree
250 ml water
Bereidingswijze:
1. Snijd de wortelen en uien in schijfjes.
2. Doe 2 eetlepels plantaardige olie met kruidenmix 1 (kleine zakje) in een pan met een anti-aanbaklaag. Verhit het mengsel. Voeg de in blokjes gesneden vlees toe en bak dit krachtig aan. Daarna voegt u de wortel en ui toe en bakt deze mee.
3. Voeg 200 ml.water en de tomatenpuree toe en roer dan de kruidenmix 2 (grote zakje) er doorheen. Kort opkoken. Doe het mengsel in een ovenschaal. De schaal afdekken met aluminium-folie en in het midden van de voorverwarmde oven zetten en op 200 °C (in hete luchtoven op 170 °C) laten garen.
Bereidingstijd:
Varkensvlees 60 tot 70 minuten, rundvlees 75 tot 90 minuten.
Fabrikant:
Beltane Naturkost GmbH
Adolf-Kolping-Straße 36
D-86381 Krumbach
Duitsland