Maakt heerlijke jam als je niet van te zoet houdt.
Marmello geleerpoeder zonder suiker
Ingredienten:
Geleerpoeder (pectine), fructose (vruchtensuiker), voedingszuur (citroenzuur).
Gebruik
Maak 1 kilo fruit schoon en doe dit in een pan met een bodem water. Breng het fruit aan de kook. Meng 1 zakje geleerpoeder eventueel met een zoetmiddel (bij voorkeur diksap) en voeg dit al roerend aan het fruit toe. Laat het fruit 1 minuut doorkoken. Vul de potten met de jam en sluit deze goed af. Laat de potten omgekeerd 10 minuten afkoelen. Plak een etiket met datum en inhoud op iedere pot, en klaar is de jam.
Tip: gebruik een zoetmiddel om klonteren te voorkomen. Neem hiervoor per kilo fruit 100 ml diksap, honing of een andere zoetmiddel.
Fabrikant
Organic Flavour Company BV
Turbinestraat 12
3903 LW Veenendaal
22.01.2014 door Valentina
06.06.2012 door Rosa uit Blaricum