Rauwe of ongebrande cacao wordt in Zuid-Amerika al decennia lang als voedingsbron gebruikt. Door de cacaobonen niet te branden, blijven de van nature aanwezige voedingsstoffen (antioxidanten, mineralen, enzymen en vezels) zoveel mogelijk te behouden. Daarnaast is het bekend dat bij het roosteren of branden van levensmiddelen juist ongezonde chemische veranderingen kunnen plaatsvinden. Cacaoproducten verkrijgbaar in de supermarkt zijn gebrand. Mattisson Bio Cacao Nibs Raw wordt gemaakt van ongebrande biologische cacaobonen en zijn kleine brokjes pure, rauwe cacao waaraan niets is toegevoegd (geen suikers of melkproducten). Ingredienten Voedingswaarde per 100 gram Fabrikant: |
Vet 50,3
EV onverzadigd 14,4
MV onverzadigd 1,7
Verzadigd 34,2
Eiwit 13,0
Koolhydraten 18,2
waarvan suikers 1,0
Voedingsvezels 13,4
Vocht 2,2
Natrium 56 mg
Energiewaarden Kcal 578
21.02.2013 door Marly uit nijmegen
06.06.2012 door Nathalie uit Rotterdam
Heerlijk om zo te eten
18.02.2012 door Marjolein uit Amsterdam
Smaakt wel heel erg bitter, even wennen in het begin. Maar bijvoorbeeld lekker te combineren op een rijstwafel met pindakaas of in combinatie met zoete dadels.
05.02.2012 door Els uit Bilzen
Happy superfood. Gelukkig is het iets te bitter om zo te eten, anders was die pot meteen leeg.;)
08.01.2012 door Jeroen uit Haarlem