Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Aziatische Noedelsalade

15.02.2018 , De Weegschaal

Personen: 2 Bereidingstijd: 20 min

Wij hebben nu toch een lekkere salade voor je! Deze Aziatische salade met (soba)noedels, rode kool, paprika en kip is echt een leuke variatie op de gebruikelijke salades. Soba noedels zijn dunne Japanse noedels gemaakt op basis van boekweitmeel. Soba betekent ook boekweit in het Japans. Een gezonde keuze dus. Voor deze salade maken we een heerlijke pinda-dressing en kan zowel koud, als (lauw)warm gegeten worden. Qua smaak deed deze salade mij een beetje denken aan pad thai.

INGREDIËNTEN

ZO MAAK JE HET

  1. Voor de dressing gebruik een blender, keukenmachine of staafmixer. Doe 3 flinke el pindakaas, 2 el sojasaus, 5 el water, 2 tl sesamolie, 1 tl honing, 1 teen knoflook, 1 tl sriracha of sambal en het sap van 1 limoen in de blender en mix tot een gladde dressing.
  2. Bak de kipfilet in een koekenpan en bestrooi vooraf alleen met peper en zout. Snijd daarna in hapklare stukjes.
  3. Snijd ondertussen 1/4 rode kool in kleine stukjes of reepjes. Snijd ook 1 rode paprika in kleine stukjes en 4 stengels lente-ui in smalle ringen.
  4. Kook de soba noedels volgens de verpakking. Meestal 4 minuten koken en dan afgieten.
  5. Mix nu alle ingrediënten door elkaar en wees niet te zuinig met de pinda-dressing. Serveer met extra gehakte pinda's. Mmm! Kan zowel koud als (lauw)warm gegeten worden.

Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie

Aziatische-noedelsalade-2

Aziatische-noedelsalade-3

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel