Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

MALSE KIP IN MOSTERDROOMSAUS

26.01.2018 , De Weegschaal

Personen: 2-3 Bereidingstijd: 25 min

Deze heerlijke kip in mosterdroomsaus heb je binnen een half uurtje op tafel. Je kan het met gebakken aardappeltjes en een frisse salade eten maar bijvoorbeeld ook met pasta. Ideaal als je snel wat op tafel wilt hebben. Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • 2 à 3 kipfilets
  • 1 sjalot of ui
  • 1 gele paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml witte wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 bakje crème fraîche (125 gr)
  • 1 el mosterd
  • Sap van 1/2 citroen
  • Dille (optioneel ter garnering)

ZO MAAK JE HET

  1. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak de kipfilet goudbruin in een klontje boter. De kip hoeft nog niet gaar te worden. Bak ongeveer 4-5 minuten per kant op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen 1 ui of sjalotje, 2 tenen knoflook en 1 gele paprika in kleine stukjes.
  3. Haal de kip als deze goudbruin is uit de pan en bak in diezelfde pan de ui, knoflook en paprika even 2 minuten aan.
  4. Voeg nu 50 ml witte wijn en 150 ml (kokend of warm) water toe. Verkruimel 1 kippenbouillonblokje in de pan en roer het geheel even door.
  5. Voeg nu ook 1 el mosterd, sap van een halve citroen en de crème fraîche toe. Roer goed door het geheel.
  6. Doe de kipfilets terug in de pan en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten sudderen. Lekker met gebakken (of uit de oven) aardappeltjes maar ook met pasta! Garneer eventueel met wat verse dille.

Tip

Check eventueel voor het serveren even of de kip gaar is. Zo niet, laat het dan nog even langer sudderen. Kip mag niet meer rood/rose zijn van binnen. Bak kip ook nooit te lang, want dan wordt het taai!

Dit recept komt van onze smaakmakers van: smaakmenutie

kip-in-mosterdroomsaus-3

kip-in-mosterdroomsaus-4

 

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel