Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Weet jij de verschillen tussen bruine, groene en rode linzen?

29.01.2018 , De Weegschaal

Linzen kan je voor veel verschilenden gerechten gebruiken. Denk hierbij aan soep, salades, curry of balletjes. Maar welke linzen moet je nu kiezen voor jouw gerecht en wat is het verschil tussen de drie soorten linzen?

Bruine linzen

De meest bekende linzen zijn de bruine. Ze hebben een milde, aardse smaak. De linzen behouden hun eigen vorm, ze worden dus niet veel groter of kleiner. Linzen moeten we wat langer koken dan bijvoorbeeld pasta. Kook de linzen zo'n 20 tot 30 minuten en ze zijn klaar om te eten.

Groene linzen

De groene linzen zijn wat bleek en hebben soms een groen/bruin gevlekt uiterlijk met een glanzende buitenkant. De groene linzen hebben een beetje peperachtige smaak. Om van de groene variant te genieten moet je ze ongeveer 45 minuten koken. De groene worden vooral gebruik voor bijgerechten en salades.

Rode linzen

De rode linzen hebben zoetige en nootachtige smaak. De rode linzen zijn met ongeveer 30 minuten koken klaar. Kook je ze langer door dan worden ze snel papperig, wat ze geschikt maakt voor de verdikking van soepen en Indiase curry's.

Bekijk hier ons gehele assortiment linzen.

BRON: AD.nl

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel