Ahornsiroop is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar: A- en C-graad. Deze kwaliteitsaanduiding zegt iets over de helderheid en smaak van de siroop. - Ahornsiroop graad A is verkregen bij de eerste tapping en is lichtbruin van kleur. - Ahornsiroop graad C is (donker)bruin en heeft een sterkere karamelsmaak. Ahornsiroop laat zich prima verwerken als zoetmiddel in allerlei bakproducten, appelmoes, stoofperen, fruitsalades, pudding, muesli en yoghurt, op vruchten, ijs, gebak en pannenkoeken. Ook te gebruiken als zoetmiddel in thee of koffie.
Ingrediënten:
ahornsiroop*
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) | 1129 | kJ |
Energie(kcal) | 270 | kcal |
Eiwit totaal | 0 | g |
Koolhydraten totaal | 67 | g |
Suikers | 58 | g |
Vet totaal | 0 | g |
Voedingsvezel | 0 | g |
Zout | 0 | g |
Fabrikant:
Waaier 10
2451VV LEIMUIDEN
ahornsiroop*
* = van gecontroleerde biologische teelt
20.11.2011 door Yvonne uit Vriezenveen