Zoek hier op product, merk, artikelnummer, EAN of trefwoord

Kombu

Terrasana
Inhoud: 100g
Artikelnr: 1079273
terrasana
3ad0cde1-ef9a-4282-8470-cd9eaf6a75fb
Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland
€10,19

Helaas, dit product is op dit moment niet leverbaar

Terrasana Kombu

Door kombu met je gerecht mee te koken, kun je rijst en bonen extra smaak geven. Japanners gebruiken kombu op dezelfde manier als de meeste Europeanen een laurierblaadje gebruiken. Kombu komt van het noordelijke eiland Hokkaido, wat door het koude klimaat dé plek is voor het groeien van kombu.  In kombu zit van nature veel jodium (232,7 mg per 100 g). Hoewel dit op zich een goede stof is, zit er voor sommige doelgroepen (zwangeren, mensen met een schildklieraandoening en kinderen) een bovengrens aan de dagelijkse hoeveelheid. Dit is de reden waarom je kombu niet opeet, maar meekookt.

Kombu is een smaakvol en jodiumrijk zeewier dat je met rijst of bonen mee kunt koken om je gerecht meer (umami) smaak te geven. Kombu komt van het koude noordelijke eiland Hokkaido in Japan.

Ingredienten
Kombu
Kan schaaldieren, weekdieren en vis bevatten 

Voedingswaarde per 100 g
Energie 870 kJ / 209 kcal
Vet totaal 3 g
Vet verzadigd 1.1 g 
Koolhydraten totaal 21.5 g
Suikers 0 g
Voedingsvezel 32.7 g
Eiwit totaal 7.8 g
Zout 6.6 g
Jodium 232700 µg
Natrium 2586 mg

Gebruik
Kook een (halve) strip met rijst, groente of peulvruchten mee voor extra umami. Verwijder de strip na het koken, die eet je niet op. Wil je dashi maken? Laat 1 strip kombu, 2 stuks shiitake en 1 liter water 4 tot 20 uur weken in de koelkast.

Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).

Distributeur
TerraSana 
Waaier 10
2451 VV Leimuiden

kombu

19.04.2011 door Joyce uit Zoetermeer

ideal-logo
mastercard-logo
paypal-logo
postnl-logo
visa-logo
vvvgiftcard-logo
logo-webwinkelkeur
© Copyright 1986 - 2024 De Weegschaal Gezondheidswinkel