Terrasana Rijstpapier bio
Met bio rijstpapier maak je zelf de lekkerste glutenvrije loempia's. In een paar minuten geniet je van een caloriearme streetfoodsnack of lunch. Het lekkerst voor de verse variant: summerrolls.
Een rijstpapierexpert in Vietnam maakt de vellen door rijstmeel, zout en water superdun uit te smeren, te stomen en te drogen. Vroeger werd dat gedaan op geweven bamboe schalen. Dit ruitpatroon zie je nog steeds terug in het rijstpapier van tegenwoordig.
Ingrediënten
Witte rijst*, zout, water.
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100 gram | |
---|---|
Energie | 1433 kJ / 345 kcal |
Vetten | 0,5 g |
Waarvan verzadigd | 0,1 g |
Koolhydraten | 83,2 g |
Waarvan suikers | 0,4 g |
Vezels | 0,8 g |
Eiwitten | 2,7 g |
Zout | 2,40 g |
Gebruik
Met biologisch rijstpapier kun je frisse, caloriearme summerrolls maken.
Je weekt de vellen 5-10 seconden in lauwwarm water, 1 voor 1.
Je vult ze met rijstnoodles en groente, en dipt ze in je favoriete Japanse sausje.
Zo fabriceer je in mum van tijd een fancy voorgerecht, gezonde lunch of lichte avondmaaltijd.
Bakken of frituren is iets lastiger, maar wel mogelijk.
Dan noemen we ze springrolls.
Een supersnelle en gemakkelijke manier om glutenvrije Vietnamese rijstrolletjes te maken!
Bewaren
Koel en droog bewaren.
Fabrikant/distributeur
TerraSana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden